Locknevi Bygdegårdsförening

Det känns bra att nu kunna summera de lyckade aktiviter vi under sommaren haft vid Locknevi Bygdegård.

Som brukligt genomfördes Locknevi Classic Motorshow på lördagen i V24, med 185 utställare av fordon samt 35 ”knallar”.  Som vanligt kunde vi glädjas åt ett stort publikantal, ca 2 500 besökare både från närområdet men även många som hade åkt långt för att få uppleva denna populära tillställning. Konferencier var även denna gång Bengt Grafström som lotsade besökarna genom dagens aktiviteter.

I den uppskattade rallyuppvisningen deltog ett 20-tal rallybilar som körde den 4-kilometers långa sträckan, 2 gånger.

Midsommarfirandet vid bygdegården har blivit en uppskattad tradition och antalet besökare ökar år från år. I år hade ca 150 glada midsommarfirare tagit sig till bygdegården där det bjöds på traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstången, Hillevi och Astrid ledde de dansanta besökarna i dansens virvlar. ”Gårdspångagänget” under ledning av Matts Hansson spelade till dansen. Därefter serverades fika med hembakat bröd och tårta, i samband med fikat såldes lotter och Matts bjöd på underhållning och även allsång stod på programmet.

Den 11 augusti var det åter dags för Locknevi marknad. Det var många som kom för att ta del av knallarnas utbud, men marknaden är också ett tillfälle att träffa ”hemvändare” som man inte sett på ett tag. Som vanligt var Tjust Släktforskarförening på plats för att guida intresserade att hitta sina rötter. Servering och korvförsäljning hade fullt upp med att servera sugna besökare som lät sig väl smaka.

Nu ser vi fram emot Nyårsfirandet.

Tack alla som hjälpt till att göra alla våra evenemang möjliga, genom allt det ideella arbetet som görs.

Lämna ett svar