Locknevi har fått ett brev

Hej Locknevi!
För något år sedan fick jag sitta – som praktikant – på Vimmerby kommun för att utveckla konceptet med Mötesplatser runt om i kommunen. De bad mig uttryckligen att komma med egna idéer. Så det gjorde jag. Jag kopplade samman kommunens befintliga Mötesplatser, med SLUS-projektet, eller som det heter nu ”Allas Vimmerby” och idéer som genomförts och fungerar på andra platser runt om i Sverige. Plus en och annan egen tanke. Som vanligt finns det inga pengar till någonting. Samtidigt som det finns många olika viljor. (Fick jag råda skulle det finnas pengar till en del av idéerna och genomföra flera av dem, men …) Jag hade hoppats på mer respons från den nya majoriteten, med centerpartiet i spetsen, men det har blivit mer av samma. Eller ingenting(?). Inte många har sett några konkreta resultat av SLUS eller ”Allas Vimmerby” – Än. Under tiden tänkte jag att jag kan dela med mig av någon tanke då och då, till er som läser sockenbladet.

Buss i Locknevi.
Låter det som en ouppnåelig fantasi? Det är det inte. Jag har kollat upp det här med ansvariga och insatta i länstrafiken. Lösningen heter Närtrafik. Närtrafik finns redan idag. Man ringer i princip och beställer en resa, till busstaxa, med taxi hemifrån till närmsta busshållplats. Eller från närmsta busshållplats och hem igen. MEN – om man går samman, en tio, femton, tjugo stycken och börjar utnyttja det här frekvent. Kanske till och från jobbet? Ja, då dröjer det inte länge förrän det blir billigare att dra in en ”riktig” buss 

Lite landsbygdsgerilla över det. Bara att sätta igång! Om man vill ha buss. Nästa gång tänkte jag kika på lite lösningar runt något så avancerat som en butik. På återhörande!

Jens af Ekenstam Stenman – Sjösätter, Locknevi

Lämna ett svar