Locknevi Hembygdsförening

Nu när våren gör sitt intåg, börjar jag längta till att vi kan öppna vår hembygdsgård Skanshult.

Även om vi fortfarande får vara försiktiga med att träffas så ser jag fram emot när vi åter kan ses på våra ”arbetsdagar” i Skanshult och hjälpas åt att förbättra och underhålla våra byggnader så att kommande generationer kan se hur det var ”förr i tiden”.

Vi har påbörjat arbetet med att reparera taket på ladugården och jag hoppas vi under 2021 kan slutföra det arbetet. Håll utkik på www.locknev.nu där kommer vi att informera om när arbetet kommer igång, du som är intresserad av att delta i arbetet är mycket välkommen.

Vi får återkomma med hur och när årsmötet kommer att hållas men tills vidare görs inga förändringar i styrelsen.

För att kunna bevara hembygdsgården får vi en del bidrag från Vimmerby kommun, men vi behöver också personer som är intresserade av att stödja föreningen. Det gör du bl.a. genom att vara medlem och det är du genom att betala medlemsavgiften som är 100 kronor per person eller 150 kronor för familj bosatt på samma adress. Inbetalning görs till Handelsbanken bankkonto 6711 336 730 241, märk insättningen med vilka personer som avses, jag hoppas du på det sättet hjälper oss bevara vår historia för framtiden.

Jag önskar alla en skön vår

/Sture

Lämna ett svar