Sedan 2019 finns möjligheten att provbo i Locknevi, Toverum. Möjligheten ges via AirBnb där huset vid Yxerns Norra ände, i Fågelså hyrs ut.

2019 var första året som denna möjlighet gavs och utnyttjades av 10 olika gäster från Danmark och Tyskland. Inför 2020 är möjligheten åter öppen! 

Besök länken till Sjönära stuga utanför Vimmerby för att boka eller tipsa vänner och bekanta om möjligheten. Huset finns tillgängligt nästan året runt och passar bra att kombinera ihop med de många aktiviteterna som genomförs i exempelvis IOGT-NTOs namn. Se deras kalender här.

 

Om värdarna:
Marie och Henrik valde 2016 att satsa på ett boende på landsbygden framför livet i Göteborg. Marie, uppvuxen i Locknevi hade aldrig tänkt på Toverum som en framtida boendeplats, men kan nu inte föreställa sig något annat ställe att bo på. Huset som hyrs ut användes av familjen som bostad under tre år, fram till dess att det nya huset stod färdigt juni 2019. Fortfarande pågår arbete med både hus och trädgård, men det är inget som påverkar det lilla huset, 20 meter från Kalmar läns största sjö Yxern